156CM Slicica naslovne pored logoa

lamex baner

AKKA dizajn kostima

Green Product Award 2021 Nominacije / 

Inovativni kostimi od biorazgradivog materijala poznatiji pod nazivom “AKKA”, arhitektice Aleksandre Džaković, nominovani su za prestižno Green Product Award priznanje u kategoriji “Modni dizajn”. Ideja je nastala sa ciljem da na modnu scenu donese nešto drugačije, jedinstveno i prije svega biorazgradivo.

Akka je dizajnerski projekat koji na kritički i ekološki osviješten način preispituje odnos tradicije i tehnologije u kulturi odijevanja. Polazeći uvijek od tradicije, bilo da je afirmišemo ili negiramo, nastoji se preispitati konvencionalni način konstrukcije kroja, kao i odnos tijela i odjeće.. Taj prostor između.


 “AKKA dizajn kostima je dobar primjer nivoa kvaliteta i strasti, naše nominacije doprinose održivijoj budućnosti.” Nils Bader, Direktor Green Product Award-a


Za Nagradu za zeleni dizajn 2021, aplicirao je 1461 učesnik iz 51 zemlje. Ocjenjivani su na osnovu kriterijuma dizajna, inovacije i održivosti, pred-selektovani i konačno nominovani.

akka 3

Do Februara 14-og Green Product Audience Award javnim glasanjem se bira pobjednik. Do sad je izbrojano preko 45.000 glasova, i još uvijek je moguće glasati. Posjetite stranicu sa nominacijama: https://www.gp-award.com/en/produkte/akka-costume-design


Proizvodi masivno. Prodai jeftino. Eksploatiši radnike. Zagađuj. Kupuj šta ti nije potrebno. Nosi što i svi ostali. Potcijeni. Baci. Ne razmišljaj gdje će završiti. AKKA je suprotno. Unikatno. Lično. Transparentno. Eko-svjesno. Napravljeno da traje. Napravljeno da iznenadi. Bez šavova. Bezvremeno. Proizvedeno u malim količinama. Po zahtjevu. Laserski izrezano i 3D štampano. Ručno spojeno. 0 otpada. Biorazgradljivo. Open source. Kostim napravljen za entuzijaste, za one koji pjevaju naglas, plešu u tišini, govore glasno, usuđuju se da budu autentični.


Od Aprila 14-og do 16-og grand finale će biti održano kao digitalni događaj & kongres, uključujući i ceremoniju dodjele, utiske kreatora različitih industrija, Pitanja&odgovori sesije, propratni događaji itd.

dasds

Green Product Award-u (Nagradi za Zeleni Dizajn)

Internacionalna Nagrada za Zeleni Dizajn (Green Product Award) još od 2013. godine nagrađuje proizvode i usluge sa istaknutim dizajnom, inovacijom i održivošću. Cilj nagrade je da promoviše dobre primjere za javnost i da obezbijedi povratnu informaciju i povezivanje učesnika. Nagrada obuhvata 11 kategorija: Arhitekturu& Male kuće, Građevinske komponente, Cirkularne materijale, Roba široke potrošnje, Modni dizajn, Zanati, Enterijer& Životni stil, Djeca, Mobilnost, Sport i Radni prostor.

gsd

Green Concept Award (Zelena Nagrada za Koncept) – koja se održava u saradnji sa IKEA-Fondacijom - fokusira se na koncepte, materijale i prototipe koji još nijesu na tržištu. Godišnje nominacije predstavljaju predstojeće trendove u održivim inovacijama.

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!