156CM Slicica naslovne pored logoa

banner SS1

Pothodnik u Kotoru

Lokacija objekta se nalazi u Kotoru ispod magistralnog puta a između gradskih bedema i objekta Lučke  kapetanije. Za projekat je bio zadužen  Europrojekt doo koji je i jedan od osnivača strukovnog udruženja BIM Montenegro.

fdsfd

fdgdf

Ulazi u podzemni prolaz su predviđeni iz pravca rive i iz pravca Starog grada. Pri njihovom pozicioniranju posebno se vodilo računa o pravcima kretanja i frekvenciji prelaska preko saobraćajnice, kao i o postojećim razvodima instalacija.

cxcsd

Ulaz iz pravca rive je zamišljen kao prostorni reper koji  oblikovno naglašenom nadstrešnicom usmjerava turiste prema Starom gradu. Ulaz iz pravca Starog grada je u potpunosti lišen nadzemnih struktura kako bi se izbjeglo narušavanje vizura prema gradskim bedemima.

Untitled 1

Kompanija Sienersys je zajedno sa vodećim projektantom radila na dizajnu osvjetljenja pružajući potreban stručni konsalting. U fazi izvođenja, učestvovali su u isporuci svjetlotehničke opreme i bili tehnička podrška izvođaču elektro radova kompaniji SPINEL iz Kotora kao i generalnom izvođaču YU BRI. Projektom osvjetljenja su ispoštovani svi tehnički zahtjevi: funkcionalnost i nivo osvjetljenja po važećim standardima MEST EN 12464-1 i MEST EN 12464-2 kao i projektovanje tehničkih tijela visokog kvaliteta sa visokim stepenom mehaničke zaštite i otpornosti na mehanički uticaj. Odabrani su svjetski brendovi iGuzzini i Delta Light kao garant visokog kvaliteta i izuzetnog dizajna. Istovremeno, projektovani svjetlosni efekti i osvjetljenje modernog dizajna naglasili su estetiku prostora i akcentovali materijale i detalje.

www.europrojekt.me

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!