Prostor_66

PROSTOR BANNER

Gervasoni Outdoor collections

PR text: Gervasoni Outdoor collections/Artefacto /

GERVASONI JE PORODIČNO PREDUZEĆE KOJE GOVORI O SVIJETU KOJI JE ISTOVREMENO NEFORMALAN, ELEGANTAN I SAVREMEN. KONTINUIRANA POTRAGA ZA KREATIVNIM POTENCIJALOM KOJI DAJU EKSKLUZIVNE KOMBINACIJE INDUSTRIJSKIH MATERIJALA, PRIRODNIH MATERIJALA I ZANATSKIH TEHNIKA, U KOMBINACIJI SA STRAŠĆU OD PREKO 130 GODINA RADA, DALI SU ŽIVOT STILU KOJI JE PREPOZNATLJIV U CIJELOM SVIJETU.

Gervasoni1

Osnovan 1882. godine, Gervasoni trenutno vodi treća generacija porodice sa Đovanijem i Mikelom Gervazonijem. Rođena u pokrajini Udine kao mala zanatska radionica specijalizovana za pletarstvo. Nagrađivano furlansko društvo za industriju pletera prešlo je u ruke Đovanija Gervazonija 1925. pošto je proputovao italijansku istoriju dizajna 20. vijeka. Do danas je to uspostavljena realnost u svijetu unutrašnjeg i spoljašnjeg namještaja. Gervasoni je prešao nove granice avangarde i inovacije 90-ih zahvaljujući eklektičnoj i nekonvencionalnoj kreativnosti Paole Navone, koja postaje njen umjetnički direktor i kreator nekih od najlegendarnijih kolekcija, dok uvijek održava tu pozadinu punu istorije. I tradicija koja je bila glavna karakteristika kompanije od samog početka.

Još jedna prednost Gervasonija je pedantna pažnja prema detaljima i upotreba materijala sa velikom vještinom. Gervasoni koristi materijale različitog porijekla: prirodne, savremene, egzotične, tretirajući ih uz puno poštovanje njihovih suštinskih kvaliteta sa ciljem da ih poboljša. Kombinacija prirodnog i industrijskog oživljava proizvode u kojima je luksuz upravo u cjelokupnom dizajnu realizacije, a ne samo u njenoj konačnoj estetici. Štaviše, materijali najnovije generacije su kombinovani sa tradicionalnim materijalima, nudeći izbor inovativnih i neočekivanih proizvoda, a istovremeno ostaju zavodljivi i poetični.

Jeko by Gervasoni Design Paola Navone 01

Osim jedinstvenosti svojih materijala, Gervasoni je u mogućnosti da ponudi široku prilagodbu svojih proizvoda. Snaga proizvodnje i sposobnost za rad, omogućavaju kompaniji da kreira proizvode po mjeri, prilagođavajući ih završnoj obradi ili dimenzijama, kako bi ispunili bilo koju vrstu potreba ili specifičnih zahtjeva.

Proizvodi postaju kameleonski, savršeno se uklapaju u bilo koju vrstu okruženja, od privatnog i stambenog konteksta, do salona, restorana i hotela, dok zadržavaju snažan karakter i udahnjuju život prostorima u kojima se nalaze. Savršena kombinacija fleksibilnosti, prilagođavanja i inovacije koje garantuju ekskluzivnost i jedinstvenost svakog projekta.

Guna collection by Gervasoni Design Chiara Andreatti 1

Po prvi put, arhitekte i dizajneri iz različitih sredina sarađuju sa Gervasonijem kako bi kreirali kolekcije koje se šire u svijet spoljnog namještaja. Upotreba tradicionalnih spoljnih materijala, kao i najnaprednijih inovativnih materijala, savršenih za otpornost i na vremenske uticaje i vrijeme, omogućavaju kreiranje proizvoda i kolekcija koje mogu međusobno da komuniciraju kako bi se stvorio sopstveni otvoreni prostor, bez ikakvih stilskih ograničenja. Gervasoni outdoor kolekcija je rezultat pažljivog odabira prirodnih i tehničkih materijala obrađenih uz pomoć stručnih ručnih vještina i inovativnih tehnologija. Proizvodi se prilagođavaju različitim stilovima življenja na otvorenom, od najurbanijih i savremenih sredina do onih najsofisticiranijih ili do onih potpuno okruženih prirodom.

pag26 30 copia

Jedna od mnogobrojnih Gervasoni Outdoor kolekcija jeste Guna.

Chiara Andreatti dizajnirala je GUNA kolekciju spoljnog namještaja koja se sastoji od tepiha, čarpoja, jastuka i stolića sa snažnom multietničkom inspiracijom. Guna je sanskritski izraz koji znači „energija koja obavija sve stvari“, od indoevropskog korjena gere, koji se koristi za označavanje žice korištene za pravljenje pletenog užeta. Ime koje prenosi duboko značenje kolekcije: tkanje prediva, šavova i tekstura, kao i inspiracije, i odnosa kulture predstavljaju osnovu projekta dizajna.

101700884 3036303356438094 6011147716795564032 n

Komad koji sve to povezuje je Guna tepih. Napravljen je kroz inovativni proces koji počinje konceptom tkanja prije prebacivanja na razboje za pletenje najnovije generacije. Dvije kontrastne boje ultra tankog polipropilenskog prediva daju svakom tepihu izdržljivost.

Tradicionalni indijski krevet koji je nizak i prostran, čarpoi je reinterpretirala Chiara Andreatti. Gunin čarpoi koristi nautičke kodove boje konoplja i kakaoa koji su ručno utkani na obrađenu drvenu konstrukciju. Raširene noge, prelijepa sjedišta i ukrasni jastuci prekriveni pletenim recikliranim poliesterskim tkaninama pozivaju vas da se smjestite na neko vrijeme. Čarpoi dolazi u dvije veličine I može se koristiti odvojeno i zajedno.

Niski bočni stolovi upotpunjuju kolekciju, od kojih svaki ima skulpturalnu „c“ ili vatrostalnu keramičku bazu u obliku zvijezde. Svaki sto ima obrađenu drvenu četvrtastu ploču i dostupan je u nekoliko boja.

jeko hero

Kolekcija Guna vam pruža savršen prostor za sjedenje, čitanje, jelo ili ležanje. Spremite se da još više uživate u slobodnom vremenu.

Giorgetti, B&B Maxalto, Poliform, Baxter, Poltrona, Frau, Minotti, Giorgio Collection, Rimadesio,Flexform, Pianca, Porada Doimo Cucine, Vibia, Artemide, Bella Figura, Flos, Ingo Maurer, Quadrifoglio, Morelato, Lago, Cassina, Visionnaire, Henge, Cattelan, Porro, Luxy, Desiree,  Smania, Reflex, Bonaldo, Ditre Italia, Twils, Gervasoni, Dedon, Varaschin, Berti, Giant, Atmosphera, Limited Edition, Gandia Blasco, Bonaldo


 Izložbeni salon na novoj adresi, Radanovići bb, 58330 Kotor.

Ekskluzivni zastupnik i distributer za Crnu Goru je ARTEFACTO+Design Center d.o.o.

Radanovići bb, 85330 Kotor

www.artefactoplus.me           Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


 

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!