Prostor_66

PROSTOR BANNER

Savremeni turistički Info centar u Žabljaku

Konceptualne analize lokacije vezane za urbanističku i kompozicionu postavku objekta i njegov odnos prema okruženju rezultirale su objektom kompaktnog oblika. Osnovni gabarit je trapezastog oblika, sa strmim dvovodnim krovom i isturenim elementom nadstrešnice duž kraće osnovice trapeza.

Reinterpretacija tipoloških odlika tradicionalne durmitorske kuće primijenjena je u materijalizaciji fasada. Za oblikovanje prizemnog dijela objekta primjenjen je prirodni autohtoni kamen, dok su spratni dio objekta i krov materijalizovani falcovanim limom. U vizuelnom smislu postignut je efekat jednostavne i neupadljive fasade koja predstavlja spregu savremenog i tradicionalnog.

zabljak2

zabljak1

U parternom uređenju primijenjen je prirodni kamen za zidanje ograde, natur beton za izgradnju potpornog zida, gabro granit za popločanje pristupnog platoa, stepeništa i rampe. Elemente mobilijara za sjedenje čine panjevi od debla slobodno postavljeni u prostoru.

Primjenom savremenih funkcionalnih, građevinskih, energetskih i instalacionih rješenja postignuti su visoki standardni energetske efikasnosti objekta što je bio jedan od najvažnijih zahtjeva investitora.

 

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!