Prostor_66

PROSTOR BANNER

She House u Torinu

Damilano Studio Architects /

Parcela na kojoj stoji „She House“ ima pravougaoni oblik od 860 kvadratnih metara na torinskim brdima u stambenoj četvrti, sa pogledom od  270 ° na ravnicu ispod.  Rezidencija površine 600 kvadratnih metara raspoređena na tri nivoa, uključujući terase, okružena je usklađenom arhitekturom i u skladu sa tradicionalnom vizijom.

NEW00287

Zahtjev klijenta bio je da živi u kući sa savremenim krojem. Projekat je raščlanjen i ponovo sastavljen što ga čini jedinstvenim u arhitekturi mjesta. Vila se oslanja na armiranobetonski volumen i prostire se na dva sprata iznad zemlje i podrum.

Kuća je podijeljena na dnevne prostore na južnoj strani i na spavaću sobu na sjevernoj strani i omogućava vertikalne veze stepeništa i lifta.


Kuća se otvara na dnevne prostore na južnoj strani i na spavaći blok na sjevernoj strani i omogućava vertikalne veze stepeništa i lifta.


Da biste pristupili “She House”- u, penjete se stepenicama prekrivenim lokalnim kamenom koje prelaze preko japanske bašte, takođe detaljno proučene.

NEW00889

Kada uđete u kuću, zapanjiće vas dnevna soba dvostruke visine i stakleni zidovi koji održavaju stalni dijalog sa spoljašnjošću, stvarajući mijenjanje pejzaža u godišnjim dobima.

NEW00246

U dnevnoj sobi nas dočekuju standardni kauč Edre i kamin na drva. Namještaj u ovoj sobi su klupa koju je Lissoni dizajnirao za Porro, stočić Cattelan, tepih Besana i svjetla Flos i Vibia. Ovdje se nalazimo u prisustvu velikog prozora koji otkriva komunikaciju stepenica između podruma (servisne sobe, hobi soba i garaža) i prvog sprata.

NEW00267

NEW00615

Kroz klizna vrata Velaria od strane Rimadesio ulazite u trpezariju / kuhinju, a kroz klizne prozore imate potpuni otvor ka bašti. Sto Rimadesio, stolice Bonaldo, svjetla Flos i Foscarini dopunjuju kuhinju / trpezariju.

NEW00592


Kada uđete u kuću, zapanjiće vas dnevna soba dvostruke visine i stakleni zidovi koji održavaju stalni dijalog sa spoljašnjošću, stvarajući mijenjanje pejzaža u godišnjim dobima.


Krećući se stepenicama izrađenim od metala kompanije Cirifer, dolazimo do prvog sprata, gdje se nalaze sobe posvećene opuštanju i ličnoj njezi.

Ovdje se nalazi wellness sa saunom, uslugama, direktno povezanim sa terasom gdje se nalazi mini-bazen sa hidromasažom.

NEW00451

Čak i glavna spavaća soba, zahvaljujući kliznim prozorima omogućava kontinuitet sa terasom. Kupatila su opremljena namještajem Salvatori, Fantini, Geberit, Cielo, Hansgrohe, Duka. Podovi od nacionalnog oraha pokrivaju sve prostorije kuće različitim polaganjem u prizemlju i na spratu. Stakleni blokovi u kombinaciji sa drvenim završnim oblogama, lokalnim oblogama od kamena, lakoćom i fluidnošću i vrlo visokim tehnološkim nivoom karakterišu ovu arhitekturu.

NEW00641


Stakleni blokovi u kombinaciji sa drvenim završnim oblogama, lokalnim oblogama od kamena, lakoćom i fluidnošću i vrlo visokim tehnološkim nivoom karakterišu ovu arhitekturu.


Damilano Studio Architects

Duilio Damilano rođen je u Cuneu 1961. godine. Njega zanima razvoj arhitektonskih i ličnih aspekata plastičnih i materijalnih predmeta inspirisanih njegovim ocem i bratom, koji su oboje strastveni vajari. 1990. godine otvorio je svoju arhitektonsku firmu nastavljajući svoja istraživanja arhitektonskim projektima na nacionalnom i međunarodnom nivou. Damilanostudio Architects je multidisciplinarna arhitektonska firma koja posluje uglavnom u oblasti arhitekture i dizajna kroz kontinuirana istraživanja koja se sprovode sa senzibilnošću za dizajn, savremenu kulturu, urbano i prirodno okruženje. Njegov studio trenutno prati nekoliko projekata, uključujući administrativne kancelarije, stambene zgrade i maloprodajne prostore u Italiji i inostranstvu. Firma učestvuje na 13. Venecijanskom bijenalu arhitekture u italijanskom paviljonu i na nizu međunarodnih izložbi. Njegov rad Oficina Vidre Negre izabran je za nagradu Mies van der Rohe 2013. godine, dok su neki projekti objavljeni u nekoliko međunarodnih časopisa.

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!