156CM Slicica naslovne pored logoa

banner SS1

Umjetnost oblikovanja Giorgetti

GIORGETTI /Artefacto design center/

Godine 1898. u gradu Meda, koji se nalazi 30 kilometara sjeverno od Milana, Luigi Giorgetti otvorio je skromnu stolarsku radionicu za izradu dekorativnih predmeta. Do 1920.godine radionica se proširila i Giorgetti je svoje tržište usmjerio i na Ameriku. Potražnja SAD-a dovela je do proširenja proizvodnje, koja je imala za cilj masovnu izradu namještaja.

1

2

1980-ih godina Giorgetti započinje partnerstvo sa svjetskim imenima arhitekture kao što su Massimo Scolari, Leon Krier i Chi Wing Lo, na dizajnu novih proizvoda iako ranije nijesu imali iskustva u istom. Ipak, rezultati su pomjerili granice u modernom dizajnu.

Carlo Giorgetti započinje i izradu izložbenih salona prema „Atelier“ konceptu, gdje su saloni predstavljeni kao apartmani isključivo sa  Giorgetti proizvodima. 

5

23

Giorgetti je izgradio prepoznatljiv stil, koji objedinjuje kvalitet i inovacije. Komadni namještaj ovog brenda je jedinstven i originalan, istovremeno atipičan, prepoznatljiv kao Giorgetti stil.

6

Prije svega on izrađuje funkcionalne i savremene komade nepogrešivog stila, objedinjujući tradiciju obrade drveta i najsavremeniju tehnologiju proizvodnje. Inovativne mašine koje se koriste u izradi Giorgetti namještaja omogućavaju oblikovanje drveta poštujući njegovu prirodu, istovremno garantujući apsolutnu preciznost u detaljima. Uz to, važno je napomenuti nezamjenljiv rad zanatlija koji su zaslužni za unikatne i ručno rađene komade. Ikone ovog brenda su nesumnjivo stolice Progetti i Hug koje su rađene od klesanih drvenih ramova, demonstrirajući stručnost ovog brenda. 

saSAD

Porodica Giorgetti prodala je fabriku nezavisnoj privatnoj firmi Progressio 2015.godine. Kompanijom upravlja generalni direktor Giovanni del Vecchio, koji je prethodno vodio druge ugledne italijanske brendove namještaja poput Poltrona Frau i Molteni&C. Nakon preuzimanja brenda Giovanni pravi revoluciju u poslovanju. Prilagođava se novim zahtjevima tržišta poštujući nasleđe. Godinu dana nakon preuzimanja, Giovanni pokreće novu liniju proizvoda. Riječ je o Giorgetti kuhinjama koje odišu linearnim i elegantnim dizajnom, ekskluzivnih završnih obrada. GDV linija kuhinje odgovara na zahtjev za elegancijom i prestižom, bez narušavanja stvarne funkcionalnosti kuhinje. Uz seriju kuhinja, brend je počeo proizvodnju dekorativnih predmeta, lampi i tepiha pod serijom Atmosphere kako bi se zaokružio kompletan dizajn. Konačno, cijelu dizajnersku priču zaokružila je i nova Open-air kolekcija za uređenje eksterijera.

sdad

Giorgetti, sa tradicijom dužom od 120 godina, danas predstavlja lidera u oblasti savremenog dizajna.

Ekskluzivni zastupnik Maxalto brenda za Crnu Goru je Artefacto + Design Centar .

 

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 665 155

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!